Novou personálnou riaditeľkou Slovenskej sporiteľne je od 1. októbra Zuzana Poláková. Do Slovenskej sporiteľne prichádza z Nemecka, kde dlhoročne pracovala ako personálna riaditeľka celej nemeckej IKEA Deutschland s vyše 18 000 zamestnancami. Po úspešnej zahraničnej kariére sa vracia na Slovensko, aby sa podelila o svoje skúsenosti a prispela k posilneniu fungovania Slovenskej sporiteľne ako moderného, inovatívneho a zodpovedného lídra na trhu.

„Teším sa, že som v Slovenskej sporiteľni našla súzvuk pri napĺňaní môjho kréda: veriť ľuďom, vnímať ich túžby a potreby a dávať priestor ich jedinečnosti. Prichádzam s presvedčením, že okrem zaujímavého produktu, inovácií či technológií, sú to práve ľudskosť a spolupatričnosť, ktoré tvoria DNA každej úspešnej firmy budúcnosti. Mám radosť, že spolu s novými kolegami budem môcť tento rozmer ďalej rozvíjať. Tiež prispieť k tomu, aby si ľudia v Slovenskej sporiteľni mohli plniť svoje sny a plány, rozvíjať svoj talent a povedať si - mám na to!“ hovorí Zuzana Poláková, riaditeľka HR Slovenskej sporiteľne.

Svoju pracovnú kariéru začala v cestovnom ruchu a od roku 1995 pracovala pre spoločnosť IKEA. Najskôr v Bratislave ako vedúca oddelenia služieb zákazníkom (Customer Service Manager), neskôr ako HR manažér a riaditeľka celého obchodného domu. V rokoch 2002 až 2005 viedla obchodný dom v Salzburgu, následne sa stala personálnou riaditeľkou celej spoločnosti v Rakúsku. Po presťahovaní do Frankfurtu bola od roku 2009 personálnou riaditeľkou IKEA Deutschland s 18 000 zamestnancami. Posledných 18 mesiacov zodpovedala za strategický leadership a organizačný rozvoj firmy. Popri zamestnaní vyštudovala na univerzite vo Viedni Manažment ľudských zdrojov a organizačný rozvoj (HR Management a Organisational Development).

Slovenská sporiteľňa, a. s., oddelenie korporátnej komunikácie
Tomášikova 48, 832 37 Bratislava
Marta Cesnaková, tel. 02/48 62 43 60, e-mail: cesnakova.marta (a) slsp.sk; press (a) slsp.sk