Slovensko zachvátila hypotekárna horúčka. V ostatnom období si totiž požičali Slováci na bývanie každý mesiac viac ako miliardu eur. A keďže samotný výber nehnuteľnosti si vyžaduje čas, Slovenská sporiteľňa ponúka Hypotéku bez prekážok. Vybaví a zaplatí znalca a vklad do katastra a dnes si neúčtuje ani spracovateľský poplatok. Okrem času tak môže záujemca o nové bývanie ušetriť aj viac ako 1 200 eur.

Ako líder vo financovaní bývania chceme ľuďom ponúknuť viac, ako len nízky úrok či štandardné finančné služby. Poradíme im, ako si preveriť lokalitu, v ktorej bývanie hľadajú, či na čo majú dať pri výbere vlastného bývania pozor. Navyše chceme našim klientom ušetriť peniaze a čas strávený vybavovaním,“ hovorí Lenka Hritzová, vedúca oddelenia retailových úverov Slovenskej sporiteľne. Banka v súčasnosti ponúka úver na bývanie s historicky najnižšou úrokovou sadzbou už od 1,45 % ročne.

6 tipov, ako si výhodne požičať

  • Znalecký posudok na nehnuteľnosť Slovenská sporiteľňa vybaví a zaplatí u zmluvného znalca. Klient tak ušetrí nielen čas, ale aj 120 až 220 eur.
  • Banka tiež vybaví a zaplatí vklad záložného práva na katastri vo výške až 66 eur.
  • Slovenská sporiteľňa si neúčtuje od 1. augusta spracovateľský poplatok. Náklady na financovanie bývania tak klesnú o 199 až 999 eur.
  • Aktívni klienti môžu získať zľavu z úrokovej sadzby až 0,7 % ročne v rámci programu Výhodný súčet. Stačí mať v banke účet na splácanie úveru, sporiť aspoň minimálnu čiastku 10 eur a úver si poistiť.
  • Každý rok môžu klienti bez poplatku splatiť až 20 % zo zostatku istiny mimoriadnou splátkou – takto svoj dlh banke splatia rýchlejšie a šetria na úrokoch.
  • Výhodnejší úver pre mladých – klienti do 35 rokov môžu požiadať o hypotéku pre mladých, úroková sadzba sa zníži o príspevok banky a štátu spolu až o 3 %.