Týždeň pred najväčším športovým sviatkom vrcholia aj prípravy fanúšikov našej reprezentácie. Tí najvernejší mali možnosť už od jesene minulého roka symbolicky finančne podporiť športovcov na ceste do Ria veľmi jednoducho - platbou olympijskou kartou z limitovanej edície Slovenskej sporiteľne. Oplatilo sa to najmä Lukášovi Kendrovi z Malcova, ktorý vďaka víťazstvu v súťaži už onedlho odletí priamo do dejiska hier Rio 2016. Slovenská sporiteľňa je súčasne hlavným partnerom Slovenského olympijského tímu Rio 2016.

Slovenská sporiteľňa predstavila unikátny projekt na podporu Slovenského olympijského tímu Rio 2016 a slovenského športu v októbri minulého roku. Okrem toho, že je hlavným partnerom Slovenského olympijského tímu, aj svojim klientom umožňuje podporiť športovcov nominovaných do Ria. Z každej platby kartami z olympijskej edície prispieva Slovenská sporiteľňa 0,1 % na účet Slovenského olympijského tímu. Aktuálne takto podporuje našich športovcov už takmer štyritisíc klientov, z ktorých banka vyžrebovala šťastného výhercu zájazdu do Ria.

Slovensko je prvou krajinou v Európe, ktorá má fotografie svojich olympionikov na platobnej karte. Klienti Slovenskej sporiteľne si môžu svoju platobnú kartu vymeniť za olympijskú, noví klienti o ňu môžu požiadať pri založení bežného účtu.

Olympijské karty je možné získať online cez internetbanking na www.slsp.sk, či v každej pobočke Slovenskej sporiteľne. Limitovaná olympijská edícia platobných kariet sa vydáva od 1. novembra 2015 do 31. augusta 2016. Platnosť kariet je štandardne 3 roky.