Počas jubilejnej 20. Pohody, najväčšieho slovenského festivalu, vybrali návštevníci z troch mobilných bankomatov Slovenskej sporiteľne takmer 500 tisíc eur, čo je o pätinu viac ako v roku 2015. Aj v tomto roku si najčastejšie vyberali 50 eur. Najviac vyťažené boli bankomaty v sobotu počas obeda a skorého popoludnia. Vtedy spravili návštevníci takmer 4 výbery za minútu. Rekordy prekonalo aj platenie kartou na platobných termináloch. Celkovo zaplatili ľudia takmer 58 tisíc eur, čo bolo medziročne o polovicu viac. A keďže návštevníci Pohody sa chceli najmä baviť a rýchlo platiť, 9 z 10 platieb bolo bezkontaktných.

„Pohoďáci“ bankujú čoraz častejšie. Okrem polovičného nárastu platieb kartou zaznamenala banka takmer štvrtinový nárast počtu výberov z bankomatu. Celkovo použili bankomaty takmer 8 tisíckrát a vybrali 493 tisíc eur.V piatok podvečer vybral jeden z návštevníkov z bankomatu rekordnú sumu, tisíc eur.

Prostredníctvom takmer 70 bezkontaktných platobných terminálov, ktoré zabezpečila banka v spolupráci s Global Payments, zaplatili návštevníci vyše 7 tisíckrát a celkovo takmer 58 tisíc eur. Platobné terminály dostali najviac zabrať medzi 15:00 až 18:00 v sobotu. Najnižšou bezkontaktnou platbou bola platba za nealkoholický nápoj – 1,20 eur.

Angry Birds a najobľúbenejšia zóna pre mladých

Okrem finančnej pohody pripravila Slovenská sporiteľňa, hlavný partner festivalu, aj veľkú relaxačnú zónu so slnečníkmi a s osviežujúcim rozprašovačom. Oddychujúci návštevníci sa mohli zabaviť aj s nadrozmernými Angry Birds. Jeden z najlepších tanečných parketov v strednej Európe, SPACE ARÉNA Slovenskej sporiteľne, hostila svetové mená elektronickej hudby ako DJ Shadow, Nina Kraviz či Odesza.