Začiatkom apríla odštartoval už siedmy ročník grantového programu Futbal to je hra!, ktorý je určený mladým futbalovým talentom. Nadväzuje tým na predchádzajúce úspešné ročníky, počas ktorých Nadácia Slovenskej sporiteľne podporila celkovou sumou takmer 550 tisíc eur až 170 klubov vo všetkých regiónoch na Slovensku.

V predchádzajúcom ročníku bol zavedený unikátny systém verejného hlasovania, do ktorého sa zapojilo viac ako 111 tisíc ľudí. Vďaka tomu je vyhodnotenie spravodlivé a peniaze získavajú tie kluby, ktoré majú najširšiu podporu verejnosti. Systém verejného hlasovania ostáva zachovaný aj tento rok a najúspešnejšie kluby si medzi seba rozdelia sumu 60 tisíc eur. Najviac hlasov získali minulý rok futbalové tímy z Rišňoviec, Odorína a Bystričian.

Partnerom programu Futbal to je hra! je opäť Slovenský futbalový zväz. „Dobré a fungujúce by sa nemalo meniť a program Nadácie Slovenskej sporiteľne je príkladom takejto dobre fungujúcej záležitosti. Jej cena z pohľadu futbalu je najmä v tom, že je určená na podporu futbalu detí a mládeže v kluboch na celom Slovensku. Som presvedčený, že aj vďaka tomuto programu nám neuniknú žiadne talenty, ktoré pôjdu v šľapajach Hamšíka, Škrtela, Ďuricu a ďalších našich skvelých futbalistov,“ hovorí Ján Kováčik, prezident SFZ.

Grant je určený na skvalitnenie futbalových klubov detí, predovšetkým na nákup športového alebo technického vybavenia a na rekonštrukcie menšieho rozsahu, ktoré skvalitnia podmienky pre hru alebo zvýšia kvalitu ihriska. O grant môžu požiadať futbalové kluby, respektíve telovýchovné jednoty s minimálne trojročnou históriou práce s mládežníckymi kategóriami, ako aj obce a mestá na Slovensku do 15 tisíc obyvateľov.

Záujemcovia môžu posielať svoje projekty do 13. mája 2016 prostredníctvom on-line formulára na www.nadaciaslsp.sk. Verejnosť bude môcť hlasovať počas celého júna na www.pomahajtesnami.sk. Výsledky budú zverejnené 1. júla 2016. Na jeden projekt poskytuje nadácia grant v rozmedzí 1 až 3 tisíc eur.

Viac informácii na www.nadaciaslsp.sk