Futbal, hokejbal, volejbal či hádzaná. Všetky tieto športy a mnohé iné si budú môcť oddnes zahrať deti a mládež na novom multifunčnom ihrisku v Petržalke, ktoré postavila Nadácia Slovenskej sporiteľne pri Základnej škole na Nobelovom nám. v Bratislave. Okrem školákov sa môžu tešiť aj miestni obyvatelia, ktorým bude ihrisko k dispozícii mimo vyučovacích hodín. Nadácia financuje výstavbu multifunkčných ihrísk po celom Slovensku už od roku 2010. Doteraz investovala do 25 ihrísk približne 1,3 milióna eur.

Ihrisko dnes slávnostne otvorili starosta Petržalky Vladimír Bajan a generálny riaditeľ Slovenskej sporiteľne Štefan Máj. Hracia plocha ihriska má rozlohu 600 m2, čo je dostatočný priestor pre väčšinu bežných športov rozvíjaných v slovenských podmienkach.

„Šport posilňuje telo i ducha, vedie k disciplíne, vytrvalosti, posilňuje sociálne vzťahy. Preto Nadácia Slovenskej sporiteľne už dlhodobo podporuje rozvoj športu detí a mládeže na celom Slovensku. Máme radosť z toho, že ďalšie, už 25. multifunkčné ihrisko, ktorého výstavbu sme podporili, prispeje k rozšíreniu možností športovania v Petržalke. Veríme, že priláka deti a mládež, ako aj strednú generáciu Bratislavčanov,“ uviedla Danica Lacová, správkyňa Nadácie Slovenskej sporiteľne.

Petržalské ihrisko je prvým v Bratislave, ktoré nadácia za uplynulé roky postavila. Každé z 25 ihrísk je umiestnené vedľa základnej školy a slúži predovšetkým žiakom. Mimo vyučovacích hodín sú však ihriská celoročne sprístupnené všetkým okolitým komunitám. Športovať teda môžu všetky deti, mládež a celé rodiny žijúce v danej oblasti. Ihrisko je možné využiť na kolektívne športy, ako sú hokejbal, malý futbal, volejbal či hádzaná. Nadácia Slovenskej sporiteľne otvorí v tomto školskom roku ešte jedno ihrisko – na Spiši. 

Nadácia Slovenskej sporiteľne bola založená v roku 2004 a v súčasnosti patrí medzi najväčšie firemné nadácie na Slovensku. Vo svojej stratégii sa zameriava najmä na podporu projektov so širokým uplatnením v oblasti spoločenského života. Poslaním nadácie je aktívne pomáhať pri rozvoji spoločnosti prostredníctvom podpory kvalitných projektov. Nadácia Slovenskej sporiteľne nechce len darovať finančné prostriedky, ale prostredníctvom svojich aktivít dosiahnuť kvalitatívne spoločenské zmeny v oblasti kultúry, vzdelávania, vedy, športu, charity, tvorby a ochrany životného prostredia.